Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
image
image
image
image

Srednjenaponski sklopni blokovi

Srednjenaponski sklopni blok (BVK) je metalom oklopljeno, zrakom izolirano postrojenje za unutrašnju montažu. Odjeljci u poljima međusobno su odijeljeni metalnim pregradama, a dijelovi pod naponom nalaze se u zraku. Postrojenje je modularno…

Niskonaponski sklopni blokovi

Sklopni blok modularne i fiksne izvedbe do 5000A, Grupni motorski upuštači (MCC) fiksne izvedbe do 3200A, Grupni motorski upuštači (MCC) izvlačive izvedbe do 3200A, Sklopni blokovi za upuštanje i regulaciju…

Uređaji i oprema za plovne objekte

Glavne sklopne ploče napona do 1kV, 6300A (fiksnim i odvojivim grupama), Pomoćne sklopne ploče napona do 1kV, 3200A (fiksnim i odvojivim grupama), Grupni motorski upuštači (MCC) napona do 1kV, 5000A…

Vanjska montaža, remont i usluge

Isporuka, montaža, ispitivanje, puštanje u pogon, remont: transformatorskih stanica i sklopnih postrojenja 35/10(20)/0,4kV, industrijskih objekata, dizaličnih i transportnih postrojenja, vodoopskrbnih objekata, objekata cestogradnje, bolnica, hotelsko-turističkih objekata, sportskih objekata, plovnih objekata.…

img
img
img
img

Distributivni niskonaponski sklopni blok - NBO

Niskonaponski blok s osiguračima tipa (2)NBO je tvornički zgotovljeni slobodnostojeći tipski ispitan proizvod jednostavan za ugradnju i siguran u pogonu. Modularnost gradnje sustava osigurava njegova njegovo prilagođenje zahtjevima potrošnje. 

NBO001

Niskonaponski sklopni blokovi namijenjeni su za razvode električne energije u transformatorskim stanicama 10(20)/0.4 kV s transformatorima snage do 1000 kVA. Izvedba je u obliku otvorenog stakla s vratima na dovodu, a na poseban zahtjev i s vratima na odvodima. Izrađeni su od čeličnog lima, antikorozijski zaštićenog elektrostatskim nanošenjem laka u prahu, boje RAL7032. Zbog modularnosti izvedbe sistem ovih blokova se na jednostavan način proširuje ugradnjom dodatnih polja lijevo i desno od već postojećeg ugrađenog niskonaponskog bloka. Skidanjem bočnih stranica jednostavnim spajanjem dodaje se novo polje na postojeći blok. Blokovi se izrađuju u nekoliko varijanti, a postoje izvedbe koje na sebi imaju dodatne funkcije koje se najčešće koriste u transformatorskim stanicama. Postoji varijanta s dodatkom za upravljanje javnom rasvjetom, zatim za fiksnu kompenzaciju energetskog transformatora, te razne verzije prema specijalnom zahtjevu kupca.

 

Tehnički opis

Sklopni blok tipa (2)NBO je izrađen u skladu s IEC propisima. Blok je izrađen i ispitan prema IEC 60439-1.
U skladu je s tipizacijom HEP-a, tj. u potpunosti odgovara zahtjevima HEP N.012.01. Rukovanje i montaža su jednostavni. Pouzdanost je pojednostavljenjem izvedbe i korištenjem kvalitetne opreme izuzetno visoka. Općenito je izrađen da zadovolji standardne distribucijske transformatore 630kVA, tako da ima dovod s prekidačem od 1250A, a u proširenoj verziji za transformatore 1000kVA, dovod s prekidačem od 1600A. Pojedini strujni izvodi su standardno nazivne veličine 400A, tako da korisnik može smanjenjem veličine rastalnog uloška promjeniti snagu pojedinog izvoda.

 

Osnovni tehnički podaci

NBO 10K 2NBO 10K
Nazivni napon V 400
Nazivna frekvencija Hz 50
Nazivna struja A 1250 1600
Nazivna kratkotrajno podnosiva struja [1s] kA 25
Nazivna podnosiva vršna vrijednost struje kA 52,5
Stupanj zaštite IP00
Masa kg 250 280

 

Sklopni blok koji je određen kao dovodni s transformatora ima u gornjem dijelu ugrađen prekidač, odnosno sklopku i svu potrebnu standardnu opremu za zaštitu transformatora od preopterećenja i kratkog spoja (predviđene su obje izvedbe zaštite transformatora bilo plinskim relejom ili kontaktim termometrom) Predviđena je na sklopnom bloku NN signalizacija prorade zaštite energetskog transformatora termoprotektorom. Na zahtjev moguća je prigradnja elemenata koji omogućuju daljinsku signalizaciju srednjenaponskih rastavnih sklopki i niskonaponske rastavne sklopke.

Priključci transformatora na ovom bloku mogu bit s gornje strane ili sa stražnje strane, ovisno o želji kupca. Kod narudžbe bloka potrebno je naznačiti izvedbu priključaka.

Konstrukcija bloka izvedena je na bazi elementa ormara tipa KON KOMPAKT, te kao standardni dekor je boja RAL7032. Blok je slobodnostojeći, pričvršćuje se na pod prostorije pomoću posebnih pričvrsnih elemenata.

 NBO002

Konstrukcija bloka je napravljena od dekapiranog ili pocinčanog lima debljine 2 mm, zaštićenog protiv korozije plastificiranjem. Izvedbu je potrebno naznačiti u narudžbi. Stražnja i bočne strane zatvorne su limenim elementima koji su pričvršćeni vijcima i jednostavno se skidaju.

FB         LinkedIn       efst